Skapa ett huvudlösenord

Huvudlösenordet är ett lösenord som Kaspersky Password Manager använder för att skydda alla dina data, inklusive andra lösenord. Du skapar huvudlösenordet under den första konfigurationen av Kaspersky Password Manager. Varje gång du försöker öppna datavalvet uppmanas du av Kaspersky Password Manager att ange huvudlösenordet.

Använd inte ett lösenord som är lätt att gissa (t.ex. baserat på efternamn, förnamn eller födelsedatum). Använd versaler och gemener, siffror och specialtecken för att skapa ett starkt lösenord.

Av säkerhetsskäl lagrar inte Kaspersky Password Manager huvudlösenordet på någon av dina enheter eller i molnlagringen. Vi rekommenderar att du memorerar huvudlösenordet eller skriver ner det och förvarar det på en säker plats, då det inte kan återställas eller hämtas igen om du glömmer bort det.

Viktigt: Om du glömmer ditt huvudlösenord kan du inte längre komma åt dina data. I sådant fall måste du skapa ett nytt valv och skydda det med ett nytt huvudlösenord. Du kan då lägga till nya data i valvet.

När Kaspersky Password Manager startar uppmanas du att:

Du kan när som helst ändra huvudlösenordet.

Skapa ett nytt huvudlösenord

Om enheten stöder Touch ID, kan du aktivera det när du skapar ett huvudlösenord och sedan använda det för att låsa upp valvet. Du kan även när som helst aktivera eller inaktivera Touch ID i programinställningarna.

Se även

Vad du gör om du har glömt huvudlösenordet